martinekrikke@kunstwerkplaatswoudenberg.nl

reizen        -       ontmoeting       -       verbinding

home

schilderijen

tentoonstellingen

informatie

 

Informatie

Martine Krikke (1947) studeerde Architectonische Vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht; Kunstzinnige therapie bij Galina Aschley. Deed een  specialisatiejaar schilderen bij Benno Sloots. Studeerde af  in de Vrije school pedagogie op Helicon in Zeist en vervolgens als eerstegraads leraar Kunstgeschiedenis aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. 

Zij heeft architectuurontwerpen gemaakt in binnen- en buitenland en als schilder verwerkt zij de reizen door Italië, Griekenland, Hongarije, Bulgarije, Turkije, Jordanië, Marokko, Egypte, Iran, Scandinavië tot aan de Noordkaap, Engeland, Schotland en Ierland, Israel, Albanië, Spanje, Portugal en India.

Zij gaf vele jaren weekend- en zomercursussen schilderen aan de opleiding leraren nascholing speciaal onderwijs voor de Vrije Scholen Tsjechië in Praag en heeft achttien jaar teken, schilder en architectuur lessen gegeven aan de Tobiasschool Zeist. Gaf daarnaast privéschilderlessen in eigen atelier en de laatste zes jaar aan kleine groepen in de Kunstberg Ateliers in Woudenberg. Zij richt zich nu op eigen schilderwerk, schrijven, kleinkinderen en reizen.

Sinds 2006 is zij mede oprichter van het Kunstenaarsplatform de 'Kunstberg', voorzitter van de stichting Kunst en Cultuur Woudenberg, tevens medeontwikkelaar van het Cultuurhuis en was lid van het bestuur van de stichting Cultuurhuis Woudenberg.

"Schilderen is voor mij werken met kleur als middelaar om innerlijke werelden zichtbaar te maken. In de kleurenleer van Goethe ontdekte ik zo’n 30 jaar geleden de wetmatigheden. Laag over laag, transparant, of elkaar diep doordringend komt de kleur en zijn werking tot stand. Beeld ontstaat (eventueel) vanuit dit proces. Ik gebruik daarvoor gouache/tempera of olieverf op waterbasis om zo lang mogelijk ‘onderweg’ te blijven.”


Contact

KunstwerkplaatsWoudenberg
adres: Laan van Nieuwoord 73, 3931 DE Woudenberg
telefoon: 033 286 2812 
e-mail: martinekrikke@kunstwerkplaatswoudenberg.nl